“Visualitzarem d’una manera rotunda i ferma els diputats i representants catalans davant del PSOE”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Manel Bustos presenta l’acord sobre el paper dels socialistes catalans al Congrés, que “posa l’accent en la singularitat que representem” per “donar resposta a totes les sensibilitats”

El dirigent socialista i alcalde de Sabadell, Manel Bustos, ha presentat l’acord a què s’ha arribat a la comissió 2 del 12è congrés del PSC sobre el paper dels representants socialistes catalans al Congrés dels Diputats, el qual, segons ha explicat, “dóna resposta a un debat obert històricament sobre com es podia donar un pas clar i rotund per tenir protagonisme en la política de l’Estat i al conjunt del PSOE”. “Com es concreta? Amb un clar objectiu de visualitzar d’una manera rotunda i ferma els diputats i representants catalans davant del PSOE. I hem de continuar avançant de manera coordinada i de manera rotunda “, ha afegit.

Segons Manel Bustos, “partíem d’una situació confrontada, contrastada, de diferents sensibilitats dintre del nostre projecte polític, i era necessari un punt d’encontre que avui s’ha produït”. “Una esmena que va néixer d’una voluntat entre dos alcaldes, Àngel Ros i jo mateix, avui ha tingut suport majoritari per visualitzar la veu dels socialistes de Catalunya al Congrés”, ha explicat. “No volem renunciar a res i hem posat en valor el protocol d’unificació de les famílies socialistes catalanes, el protocol d’unitat que va fer possible el PSC. Les coses han canviat. I hem expressat que volíem seguir avançant en la nostra política arreu de l’Estat”, ha assegurat el dirigent socialista, que ha assenyalat que “li hem donat suport perquè l’executiva que surti del congrés del PSOE pugui actualitzar el protocol de relació amb el PSC per entendre la singularitat del nostre partit”.

“És el que s’espera de nosaltres, posar l’accent en la singularitat que representem i, com ha dit el primer secretari Pere Navarro, també en el context europeu. Aquest és el camí i s’ha de donar resposta a totes les sensibilitats”, ha conclòs.

* Adjuntem el text aprovat en comissió

Fitxers adjunts: