“Hem començat a fer un nou PSC no per nosaltres, sinó per Catalunya, que vol dir per cada un dels catalans i les catalanes”

  • Actualizado:
  • Creado:

S’aprova amb el 83% una nova Executiva d’àmplia renovació liderada pel nou primer secretari, Pere Navarro

El nou primer Secretari del PSC, Pere Navarro, ha volgut deixar clar que aquest cap de setmana “hem començat a fer un nou PSC no per nosaltres, sinó per Catalunya, que vol dir per cada dels catalans i les catalanes”. En aquest sentit, Navarro ha indicat que “avui comença una nova etapa per Catalunya i pels catalans i les catalanes, perquè els partits són eines d’un país i de la gent” i “ara Catalunya i els catalans i les catalanes disposem d’una nova eina que és aquest nou PSC”, ha argumentat Navarro. El nou líder dels socialistes catalans ha explicat que comença un “nou socialisme”, que significa “fer que rutlli l’economia i posar-la als servei de les persones, dels treballadors i de les classes mitjanes; també generar llocs de treball i fer polítiques socials”, ha dit.

“Hem iniciat un procés - ha afegit Navarro - i no hi ha castell sense pinya. I tenim la pinya. O dit d’una altre forma, no hi ha edifici sense les primeres pedres. I tenim moltes pedres”, ha dit el primer Secretari. És per aquest motiu que “tenim una nova direcció formada per una nova Executiva, que es completarà amb un nou Consell Nacional on es debatrà molt”, ha reblat el dirigent socialista. Una nova Executiva d’àmplia renovació que s’ha aprovat amb el 83% dels vots dels delegats i delegades, que compta amb 24 cares noves, dels quals 19 són dones i 24 homes.

Durant el seu discurs a la cloenda del 12 congrés del PSC, el primer Secretari ha apostat per un “nou catalanisme social centrat en els catalans i en les catalanes, en tots i totes, no només en uns quants i contribuint els qui més poden, amb un nou federalisme, perquè siguin respectades les nostres decisions per Governs, tribunals, i el Constitucional, i amb una nova Europa més forta per posar en el seu lloc els mercats i enfortir la democràcia i l’Europa social”. Tanmateix, ha explicat que el nou PSC inclou "una nova visió de l’ecologisme i amb un nou feminisme”, i ha destacat l’abolició “per primera vegada, de l’explotació sexual”.

Mà estesa

D’altra banda, Pere Navarro, ha ofert aquest matí el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, a condició que no basi la sortida de la crisi econòmica exclusivament en les retallades, en uns moments "molt difícils per al país". A més, el líder socialista ha supeditat la seva col·laboració amb el Govern a què la crisi no la paguin només els treballadors i les classes mitjanes, a què s'impulsin polítiques actives d'ocupació, així com a què es garanteixi el manteniment de l'estat del benestar.

Adjuntem discurs del primer Secretari, Pere Navarro, i composició de la nova Comissió Executiva.


 

Ficheros adjuntos: